Trimisa de Mirabela Nichitean din Mihoveni (Şcheia), Suceava
Ingrediente: 100 gr. unt, 1 ceapa, 3 linguri busuioc proaspat tocat, 400 gr. faina de grau, 1 plic praf de copt, sare, 300 ml. lapte, 2 oua mari, 100 gr. telemea, 2 rrosii, 1 carnacior Marcel.
Preparare: Toacă ceapa mărunt si caleşte-o în 50 grame unt topit, adaugă busuiocul şi mai lasă pentru 2 minute pe foc. Bate ouăle cu laptele până la omogenizare apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt,sarea şi ceapa cu busuiocul călite. Amestecă bine toate ingredientele. Unge formele de brioşe cu restul de unt, apoi umple-le până la jumătate. Telemeaua împarte-o în zece porţii egale, modeleaz-o în forma sferică şi pune-o in centrul brioşei împreună cu o felie de roşie şi o rondea de cârnăcior. Toarnă şi restul de aluat. Dă la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Se servesc calde. Poftă bună!