Kaizer Marcel

Kaiser este un cuvânt de proveniență germană, care semnifică un titlu de „împărat” şi nu este deloc ales întâmplător, desemnând o parte deosebită a porcului, pieptul, care conţine straturi de grăsime alternate cu straturi de carne, „Kaiserfleisch” – carne imperială.

Prepararea lui se întinde pe parcursul a mai multor zile, dar esenţiale în acest demers sunt condimentele alese şi afumarea, dar rezultatul final dovedeşte mereu că merită aşteptarea cu prisosinţă.

Bucăţi din piept de porc, cu oase mici, care lasă un gust nemaipomenit preparatului, fumul cald de la lemne de pomi fructiferi (noi folosim cireş) sau fag, in care carnea se coace usor, fără flacără mare, dau naştere unui preparat cu adevărat imperial!

Recomandari

Cartofi ţărăneşti cu ceapă şi Kaizer MARCEL

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ceapă albă
  • 200 grame de Kaizer MARCEL
  • 2 linguri de ulei
  • sare , piper
  • mărar tocat foarte mărunt

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei, până devine sticloasă.

Kaiserul MARCEL se taie fâşii subţiri, cam de 1 cm lăţime şi se pune la prăjit împreună cu ceapa. Cartofii curăţaţi de coajă se taie în cuburi potrivite.

Se adaugă peste ceapă și Kaiserul MARCEL. Se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă mărar tocat foarte marunt. Se pune o ceşcuţă de apă, se acoperă cratița cu un capac

Se lasă să se gătească la foc mic, amestecându-se din când în când să nu se lipească, in jur de 30 de minute.

Când cartofii sunt moi şi intră uşor furculiţa în ei, atunci mâncarea este gata.

Simplu! Poftă mare!