Biltong – gustul autentic al Africii de Sud
Biltongul este o delicatesă tradiţională din Africa de Sud, realizată după reţeta autentică din secolul al XVII-lea, folosind cele mai bune fâşii de carne de vită, marinate cu oţet de mere sau oţet balsamic, condimentate fantastic cu piper, coriandru, ardei iute, nucşoară, ceapă sau usturoi şi sos Worchestershire. Mai apoi, carnea este uscată îndelung, fără a mai interveni cu alte procedee de preparare sau conservare. Biltong-ul este o gustare foarte săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, contribuind la creşterea şi menţinerea masei musculare.
De regulă, biltongul este consumat pe post de gustare dar il gasim si in mancaruri
„Biltong Butter” sau Unt Biltong
Amestecăm 75 g Biltong MARCEL dat la blender cu 150g unt la temperatura camerei, 15 ml suc de lămâie și puțin piper cayenne sau boia de ardei afumată, după gust. Se serveşte cu pâine proaspăt prăjită.
Quiche Biltong MARCEL
Pregătiți o crustă din aluat foietaj și coaceți-o 10 minute, la 180°C, goală. Apoi scoateţi din cuptor. Într-un robot, pregătim umplutura pentru quiche. Combinați următoarele ingrediente:4 ouă, 2 gălbenușuri de ou, 125 ml biltong dat la robot, puţină sare şi piper negru proaspăt măcinat, un vârf de nucșoară rasă, 20 ml zeamă de lămâie, 75 ml smântână acră, 50 ml lapte. Turnaţi-le în crusta din aluatul de foietaj.
Se coace la 160 ° C timp de 30 de minute, se garnisește cu felii de biltong și se servește caldă.
Supă Biltong MARCEL
Într-o cratiţă, la foc mediu, topiți 125 g de unt, adăugați 250 gr făină, puţin piper negru, 1/2 linguriță de nucșoară și 1/2 linguriță de coriandru măcinat și amestecați foarte puţin, până când se combină ingredientele. Adăugați 500 ml lapte și 1,5 litri de supă de pui/legume/vită, la alegere, amestecând continuu, reduceţi focul la mic până se îngroașă. Se îndepărtează de pe foc și se adaugă 250 ml brânză cheddar rasă și 100 g de Biltong MARCEL tăiat fin .
Adăugați smântână dulce pentru frişcă după gust, chiar înainte de servire. Asezonaţi fiecare porție cu o mână generoasă de Biltong MARCEL tăiat mărunt.
Brioșe Biltong MARCEL
500 gr făină de cozonac, 1 plic de praf de copt, 5 gr pulbere de muștar, un vârf de cuţit de piper cayenne, 500 ml Biltong MARCEL dat la robot, 125 ml brânză Cheddar rasă, 3 ouă, 200 ml lapte, 100 ml ulei, 5 gr sare, 15 ml suc de lamaie
Amestecă toate ingredientele până se combină. Se pun în forme de brioşe gresate anterior și se coc timp de 20-25 minute într-un cuptor încins, la 180°C .
Gustări Biltong MARCEL
Amestecați 250 g crema de brânză cu 15 ml suc de lămâie, 15 gr ceapă dată pe răzătoare, 30 gr pătrunjel tăiat mărunt și un praf mic de piper cayenne. Formați bile mici și daţi biluţele prin biltong MARCEL dat la blender.
Sos de ciuperci cu Biltong MARCEL
Se prăjesc două cepe verzi, tocate mărunt și 250 g ciuperci Champignon tăiate felii în puțin unt, până se înmoaie. Apoi se introduc într-un robot cu 30 gr de unt moale, 250 gr maioneză, 125 ml smântână, 15 ml suc de lămâie și un vârf de piper cayenne. Amestecați până când devine totul neted și cremos. Adăugaţi în sos şi 250 gr Biltong MARCEL tăiat mărunt și adăugați puțin mai multă smântână, dacă este necesar. Serviți cu biscuiți sau triunghiuri de pâine prăjită.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.