Carnati cu busuioc

Categorie:
Categorie:

Preparati din carne macră de porc, slăninuţă și busuioc mult şi alte condimente naturale, parfumaţii cârnaţi sunt ulterior afumaţi bine. Pe langa aromă şi gust, busuiocul este un tonic natural în lupta cu indigestia, ajutand foarte mult la refacerea stomacului după o masă tradiţională.
Provenienţa cărnii: ferma proprie

Recomandari

Mâncare de cârnaţi cu busuioc şi cartofi – Reţetă rapidă

  • O ceapă
  • Câteva linguri de ulei/ untură de porc Marcel
  • 1 kg cartofi, tăiaţi cubuleţe
  • 4 cârnaţi cu busuioc Marcel
  • Sare şi piper

O ceapă tăiată mărunt se căleşte în câteva linguri de ulei sau untură de porc. După ce aceasta a devenit translucidă, se adaugă cârnaţii cu busuioc Marcel tăiaţi felii de grosimea unui deget. Se prăjesc bine 1-2 minute, apoi se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, o ceaşcă de apă şi se acoperă cu un capac. Se gătesc acoperit până când cartofii sunt gata şi apa s-a evaporat. Se adaugă sare şi piper după gust.

Se serveşte cu pepene murat.

Delicios!