Carnati cu ”Usturoi de Rachiteni”

Categorie:
Categorie:

Moldovenii sunt oameni gospodari și se mândresc nu doar cu animalele lor, dar și cu grădinile unde poti găsi arome care mai de care. Usturoiul de Răchiteni este unic, savoarea lui deja proverbială, iar un cârnat cu Usturoi de Răchiteni nu poate decât să te facă să te lingi pe degete de bun ce e.
Provenienţa cărnii: ferma proprie.
Usturoi din comuna Răchiteni, tocat proaspăt

Recomandari

Mâncare de Cârnaţi cu usturoi de Răchiteni cu fasole

  • 300 g fasole uscată, hidratată peste noapte şi fiartă în 3 ape
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 cepe mici
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • sare, piper
  • ½ linguriţă de chimen
  • 250 ml bulion
  • 4-6 Cârnaţi cu usturoi de Răchiteni Marcel
  • Pătrunjel proaspăt tocat

Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei, până ce devine translucidă. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare şi ardeiul tăiat cubuleţe. După ce se rumenesc puţin, adăugăm fasolea, usturoiul presat şi condimentele, peste care turnăm o cană de apă caldă. Lăsăm să fiarbă 15 minute, acoperind cu un capac. Adăugăm bulionul. Mai lăsăm să fiarbă 5 minute. Stingem focul şi presărăm pătrunjel verde tocat pe deasupra.

 

Separat pregătim Cârnaţii cu usturoi de Răchiteni. Se taie în jumătate fiecare cârnăcior cu usturoi de Răchiteni Marcel şi se crestează pe o parte cu un cuţit, făcând dungi pe diagonală pe întreaga lungime a cârnaţilor. Se prăjesc puţin într-o tigaie fără ulei, cât să capete o crustă rumenă la exterior.

Se servesc împreună cu fasolea.

Merg de minune cu un pepene murat de la “Gospodina”, brand-ul nostru de legume conservate manufacturier şi 100% naturale.