Carnati Marcel

Categorie:
Categorie:

Preparaţi după o reţetă care a traversat vremea, de la străbuni până în ziua de azi, cârnăciorii Marcel sunt întruchiparea gustului tradiţional al preparatelor din carne de porc, alături de care piperul, boiaua și usturoiul își găsesc tot timpul locul.

Recomandari

Mini Pizza cu aluat foietaj şi Cârnţi Marcel

400 g aluat foietaj

3 cârnaţi Marcel, tăiaţi rondele

50 g de masline negre si verzi, fără sâmburi

50 g cașcaval ras

Bulion de casă “Gospodina”

oregano

1 ou

  • Se întinde aluatul şi se împarte în 2 dreptunghiuri, având grijă să tăiem şi fâşii late de 1 cm, cu care înconjurăm marginile dreptungiurilor. La cuptor se vor înalţa şi va fii ca o bordură pentru ingredientele din centru.
  • În tava pentru cuptor se pune foaie de copt şi se aşează bucăţile de foietaj. Se ung în centru cu bullion de casă de la “Gospodina” în strat foarte subţire şi se presara caşcaval ras. Se adaugă felii subţiri de dovlecel.
  • Deasupra se aşeaza felii de cârnaţi Marcel şi rondele de măsline fără samburi. Se condimentează, se presară caşcaval ras şi oregano.
  • Pe margini se dau cu oul bătut, întins cu o pensulă.
  • Se coc circa 25 de minute în cuptorul deja încins.