Carnati taranesti

Categorie:
Categorie:

Dacă vrei să îţi amintești ce gust aveau mâncărurile de odinioară, savoarea naturală a condimentelor sau pur și simplu vrei să guști ceva tradiţional 100%, te invităm la o porţie de cârnaţi ţărănești, făcuţi din carne de porc și condimentaţi din plin cu usturoi, boia și piper de acela iute.

Recomandari

Cârnaţi ţărăneşti MARCEL cu spanac la cuptor

 

600 grame pâine mai veche tăiată în bucăţi

8 oua

230 ml lapte sau smântână

230 gr brânză rasă (caşcaval, parmezan sau ce vă place)

300 gr Cârnaţi ţărăneşti Marcel

1 ceapă mare tocata mărunt

200 gr ciuperci Champignon feliate

300 gr frunze de spanac (preferabil tânăr)

 

Preparare:

Se unge o tavă cu unt.

Bateţi 5 ouă într-un castron şi adăugaţi laptele sau smântână. Amestecaţi-le uşor.

Puneţi bucăţile de pâine pe fundul tăvii de cuptor.
Turnaţi compoziţia de ouă şi lapte/smântână peste pâine, amestecaţi-le uşor. Adăugaţi deasupra un strat de brânză rasă (jumătate din cantitatea de brânză).

Căliţi ciupercile şi ceapa şi puneţi-le deasupra brânzei rase. Căliţi puţin spanacul şi puneţi-l deasupra stratului cu ciuperci şi ceapă.

Acum urmează vedeta: Cârnaţii ţărăneşti Marcel, tăiaţi felii subţiri. Cât mai subţiri. Aşa sunt plăcuţi. Adăugaţi bucăţile de cârnaţi peste preparat, apoi puneţi restul de brânză rasă.

Bateti cele 3 ouă rămase şi turnaţile deasupra preparatului. Daţi tava în cuptorul încins la 170 °C aproximativ 45 minute.