Carnati tocati din satar

Categorie:
Categorie:

Savoarea acestui produs provine de la modul de preparare: carnea, de porc și de vită, dar și slăninuţă, sunt mărunţite cu barda pe un fund de lemn, după care se adună în jurul ei condimente fel și fel, pornind de la tradiţionalul usturoi, piper alb și negru și până la boia și chiar nucșoară.
Provenienţa cărnii: ferma proprie

Recomandari

Cartofi copţi umpluţi cu brânză şi Cârnaţi tocaţi din satâr MARCEL

 

Ingrediente:

12 cartofi medii

150 gr brânză telemea

2 linguri de smântână

300 gr Cârnaţi tocaţi din satâr Marcel

2 cozi de ceapă verde

piper alb

 

Preparare:

Spălăm cartofii foarte bine, fără să-i curăţăm de coajă şi îi punem la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 minute.

După ce s-au fiert, îi lăsăm să se răcească puţin, fără să îi curăţăm de coajă.

Luăm cartofii şi tăiem fiecăruia un capac de circa 2 cm lăţime pe lungimea fiecăruia. Apoi scobim cu linguriţa din miez, lăsând un strat de 1 cm grosime.

Tăiem mărunt Cârnaţii tocaţi din satâr MARCEL, precum şi ceapa verde.

Fărâmiţăm cu degetele brânza telemea sau o dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm feliuţele de Cârnaţi tocaţi din satâr MARCEL cu brânza, ceapa, smântâna şi piperul. Adăugăm acestei compoziţii şi miezul de cartof, care a fost îndepărtat, dar fără coajă.

Umplem fiecare adâncitură a cartofilor cu acest amestec.

Punem cartofii într-o tavă termorezistentă şi dăm la cuptorul preîncins la 180°C pentru 15 minute sau până se rumenesc usor.

Poftă bună!