Chişca este singurul preparat tradiţional pe bază de măruntaie de porc, nelipsit de pe masa de Crăciun, ce are în compoziţie şi legume.
Trecută într-un con de umbră faţă de celelalte preparate de porc, chişca moldovenească se deosebeşte prin conţinutul de crupe, specific zonei noastre şi aminteşte de sărbătorile de iarnă de altădată, când iernile aveau miros de ger și fum se sobă.
Chişca moldovenească se comercializează gata fiartă şi prăjită la grătar.
Se serveşte rece cu muștar sau fierbinte, după ce a fost încălzită într-o tavă la cuptor sau în tigaie.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.