Ciolan de porc afumat fara os

Ciolanul de porc fără os este făcut după o reţetă originală germană (Eisbein). Sugerăm a fi încălzit la microunde în punga sa termorezistentă de vacuum, nedesfăcută, timp de 6 minute. Ulterior, se desface punga cu grijă şi se poate servi ca atare, cu varză călită sau fasole.

Recomandari

Ciolanul de porc MARCEL se comercializează într-o pungă de vid. Această pungă de vid nu se taie şi nu se îndepărtează, dacă vrem să gătim produsul rapid, în cuptorul cu microunde.

Aşadar, ciolanul de porc MARCEL este un produs deja fiert şi gata de consum. Acesta se pune la cuptorul cu microunde pentru 6 minute la putere maximă. Dacă deţineţi un cuptor cu microunde cu putere scazută, poate e nevoie de 1 minut în plus, dar gustul tot la fel de bun va fi.

Nu ne împiedică nimeni să îl gătim şi la cuptorul aragazului. Este un produs foarte versatil.

Noi, românii, folosim ciolanul exclusiv la iahnie de fasole sau pe pat de varză calită ori gătită la cuptor, dar reţetele acestui preparat german nu se opresc aici! Se poate găti cu tot felul de legume şi cu bere la cuptor, se poate unge cu miere sau cu whiskey, la fel de bine cum poate fi mărunţită toată carnea, fără şorici şi servit in sandwich-uri gourmet, pe care le regăsim în cam toate festivalurile de Street Food. Fiind un produs cu un gust simplu, are nenumărate întrebuinţări.

Ciolan de porc cu garnitură de cartofi prăjiţi la cuptor

Ingrediente:

Un ciolan de porc MARCEL

6-8 cartofi mărişori

sare

piper

cimbru

3-4 linguri de ulei

Opţional: câţiva căţei de usturoi

Preparare:

Aşadar, aţi gătit la microunde Ciolanul de porc MARCEL timp de 6 minute.

Facem o garnitură de cartofi. Se curăţă de coajă 6-8 cartofi, apoi se taie rondele de 2 cm. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se aşează rondelele unele lângă altele într-o tavă în care s-au pus 3-4 linguri de ulei. Deasupra, se pot pune şi câţiva căţei de usturoi curăţaţi sau chiar se pot unge cu puţin mujdei de usturoi.

Se lasă la cuptor 30 minute la 200°C, apoi se întorc pe cealaltă parte. Se mai lasă 15 minute şi sunt gata. Moi în interior şi crocanți la exterior.

Se pun lângă ciolanul de porc MARCEL fierbinte, scos din țiplă de vid şi se servesc cu poftă adevărată.

Şi asta e tot! Când gustul cărnii este desăvârșit, garnitura poate fi oricât de simplă. Masa oricum va fi una de poveste!

Noutate!!!

Am pregătit pentru dumneavoastră Conserva de fasole cu Ciolan de porc afumat MARCEL, la 2 kg, numai bună să adune la masă o întreagă familie.

Produsul este natural și manufacturier, făcut după o rețetă veche moldovenească.