Coasta afumata

Pieptul de porc cu os, frecat cu pricepere cu mirodenii tradiţionale, în mijlocul cărora tronează sarea, stă cuminţel la afumat până când toate aromele delicioase din afumătoare fac casă bună cu el.
Varianta premium: coasta afumată la fum de lemn de cireş, cu maturare îndelungată

Recomandari

Coastă afumată MARCEL cu varză murată la cuptor

De fiecare dată când vrei să pregateşti  un preparat simplu de făcut, cu doar două ingrediente de bază, ieftin şi la îndemâna oricui doreşte o masa delicioasă în familie, ia o varză murată şi caută o bucată adevărată de coastă afumată MARCEL, care te înnebuneşte doar când te gandeşti la mirosul îmbietor ce îţi va umple bucătăria.

  • 1kg Coastă afumată MARCEL
  • o varză murată “Gospodina” de mărime medie
  • o lingură pastă de ardei “Gospodina”
  • o lingură untură MARCEL
  • o frunză de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare

Se porţionează Coasta afumată MARCEL şi se pune la fiert în apă.

Într-o oală de tuci se pune la topit o lingură de untură şi, când s-a încins, se adaugă varza murată “Gospodina” tocată mărunt. Se căleşte varza 10 minute, apoi se adaugă coastele fierte şi două polonice din zeama în care au fiert acestea.

Se pune foaia de dafin, cimbru şi piper şi se dă tuciul la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.

Când varza şi coastele s-au copt, se adaugă pasta de ardei “Gospodina”, se potriveşte gustul de sare şi se mai lasă 10 minute la cuptor.

Poftă bună!