Nu ştim cine este de vină pentru savoarea acestui preparat tradiţional. Că or fi cârnaţii crocanţi la exterior şi suculenţi în interior, că or fi boabele de fasole uscată, că-s legumele şi condimentele din grădina noastră… nu i-am dat de capăt. Cert este că oricum fasolea a fost ridicată la rang de mâncare naţională, iar cârnaţii crocanţi puşi alături alcătuiesc un fel principal, care ne pică tare bine în sezonul rece.
Cine nu îşi aminteşte de colindul de Crăciun al copilăriei noastre „Bună dimineaţa la Moş Ajun!“, pe care îl completam instinctual cu refrenul:
„Ne daţi ori nu ne daţi/ Fasole cu cârnaţi?/ Ne daţi, ne daaaaţi?“
S-ar zice că pofta pentru felul acesta de mâncare se moşteneşte automat în ADN-ul oricărui român.
Conserva de fasole şi cârnaţi cântăreşte în jur de 2 kg, asigurând o masă completă pentru 4 persoane.
După ce aceasta s-a deschis cu ajutorul unui desfăcător de conserve, conţinutul ei se răstoarnă într-o cratiţă şi se încălzeşte, până atinge temperatura dorită.
Şe serveşte alături de mămăliguţă, varză murată tocată sau pepene murat.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.