Conserva „fasole cu ciolan afumat”

Imediat ce se apropie 1 Decembrie, ne gândim instinctual la mâncărica de fasole boabe cu ciolan afumat. Ce este interesant la acest fel de mâncare e ca are un gust simţitor mai bun când este gătit în cantităţi serioase, nu doar aşa…una-două porţii. Gospodarii din zona noastră afirmă sus şi tare că fasolea cu ciolan e cu mult mai bună a doua zi, decât imediat după ce este luată de pe foc.

Toată treaba este că nu stă nimeni să aştepte două zile, cu atât mai mult Ziua Naţională pentru o mâncărică bună cu gust adevărat moldovenesc. Uneori, timpul alocat gătitului  se rezumă la maxim 30 de minute. Tocmai de aceea, MARCEL a conceput pentru consumatori o gamă de mâncăruri gata preparate, sterilizate. Sterilizarea este un procedeu de conservare suficient de stabil, aşadar preparatele conservate sunt gătite natural, aşa cum o facem şi acasă.

În conserva de fasole cu ciolan MARCEL, carnea dulce îşi uniformizează sucurile cu boabele de fasole şi rădăcinoasele din compoziţie, pentru că se coace îndelung, la foc mic, rezultând o mâncărică dulceagă şi cremoasă, din care e o plăcere să scoţi câte o bucată sănătoasă de carne şi să o mănânci cu poftă.

Recomandari

Conserva de fasole şi ciolan cântăreşte în jur de 2 kg, asigurând o masă completă pentru 4 persoane. După ce aceasta s-a deschis cu ajutorul unui desfăcător de conserve, conţinutul ei se răstoarnă într-o cratiţă şi se încălzeşte, până atinge temperatura dorită.

Şe serveşte alături de mămăliguţă, varză murată tocată sau pepene murat.