Conserva „fasole cu costita afumata”

Mâncărurile de fasole cu afumătură se împart în 3 categorii: fasole cu cârnaţi, fasole cu ciolan şi, nu în ultimul rând, fasole cu costiţă afumată, pe care aş îndrăzni să o numesc „regina“ acestui trio gastronomic al sezonului rece.

Baza acestui preparat rămâne acelaşi – fasolea cu legume din abundenţă, toate crescute în grădina noastră, condimentată simplu. Dar câtă nobleţe îi adaugă costiţa afumată acestei reţete. Oricât de elegant ţi-ar place să serveşti masa, uiţi de orice etichetă, când dai de oscioarele moi ale costiţei şi serveşti toată cărniţa… cu mâna. Câtă poftă…

Recomandari

MARCEL a conceput pentru consumatori o gamă de mâncăruri gata preparate, sterilizate. Sterilizarea este un procedeu de conservare suficient de stabil, aşadar preparatele conservate sunt gătite natural, aşa cum o facem şi acasă, nefiind necesari conservanti artificiali.

Conserva de fasole cu  costiţă afumată cântăreşte în jur de 2 kg, asigurând o masă completă pentru 4 persoane. După ce aceasta s-a deschis cu ajutorul unui desfăcător de conserve, conţinutul ei se răstoarnă într-o cratiţă şi se încălzeşte, până atinge temperatura dorită.

Şe serveşte alături de mămăliguţă şi murături de sezon.