Mâncărurile de fasole cu afumătură se împart în 3 categorii: fasole cu cârnaţi, fasole cu ciolan şi, nu în ultimul rând, fasole cu costiţă afumată, pe care aş îndrăzni să o numesc „regina“ acestui trio gastronomic al sezonului rece.
Baza acestui preparat rămâne acelaşi – fasolea cu legume din abundenţă, toate crescute în grădina noastră, condimentată simplu. Dar câtă nobleţe îi adaugă costiţa afumată acestei reţete. Oricât de elegant ţi-ar place să serveşti masa, uiţi de orice etichetă, când dai de oscioarele moi ale costiţei şi serveşti toată cărniţa… cu mâna. Câtă poftă…
MARCEL a conceput pentru consumatori o gamă de mâncăruri gata preparate, sterilizate. Sterilizarea este un procedeu de conservare suficient de stabil, aşadar preparatele conservate sunt gătite natural, aşa cum o facem şi acasă, nefiind necesari conservanti artificiali.
Conserva de fasole cu costiţă afumată cântăreşte în jur de 2 kg, asigurând o masă completă pentru 4 persoane. După ce aceasta s-a deschis cu ajutorul unui desfăcător de conserve, conţinutul ei se răstoarnă într-o cratiţă şi se încălzeşte, până atinge temperatura dorită.
Şe serveşte alături de mămăliguţă şi murături de sezon.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.