Bacon

Oare există ceva mai apetisant în rândul produselor tradiţionale decât Baconul? … piept de porc atent ales, uns cu sare şi condimentat cu ce au mai de preţ și mai aromatizat gospodăriile Moldovei, lăsat în tihnă la afumat, înnobilează mese și rețete din orice cultură gastronomică.

Recomandari

Coşuleţe cu Bacon MARCEL

Ingrediente

  • 400 gr Bacon MARCEL feliat subţire
  • 6 oua
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 gr cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel

 

Mod de preparare

Se taie ardeiul cubuleţe mici, tocăm mărunt pătrunjelul şi radem caşcavalul.

Apoi, într-o tavă de brioşe, aşezăm câte o felie subţire de Bacon de jur împrejurul fiecărui compartiment al tăvii ( adică în fiecare gaură), să îi dăm o formă de coşuleţ.

Se bat ouăle într-un bol mai mare, se condimentează cu sare şi piper şi adăugăm peste ele caşcavalul ras şi jumătate din cantitatea de pătrunjel şi ardei. Cealaltă jumătate din acestea se lasă pentru decor. Se pune compoziţia de ouă cu legume şi caşcaval în fiecare compartiment al tavii, “tapetat” în prealabil cu felii de Bacon MARCEL, cu ajutorul unei linguri sau a unui scoop de îngheţată.

Se garniseşte cu ardei şi pătrunjel şi se introduce tava la cuptorul preîncins la 170° C pentru 20 de minute.

Poftă bună la coşulete cu Bacon MARCEL!