Carnea tocată de porc se amestecă împreună cu cea de vită și, peste ele, dau năvală condimente alese cu mare grijă. Usturoiul, cimbrul și piperul nu pot lipsi din asemenea reţetă aleasă.
Reţeta tradiţională de mici rumeni, grăsuni, suculenţi şi aromaţi, la care am adaugat o cantitate echilibrată de cimbru, piper şi sare, toate proaspăt zdrobite, se pregătesc deasupra jarului încins. Perfecţiunea se atinge atunci când pocnesc în gură şi încep să elibereze sucuri aromate.
Micii se gătesc pe un grătar uns cu grasime (slăninuţă sau ulei), atunci când jarul este potrivit, iar flacăra nu este deschisă. În felul acesta, micii nu se ard la suprafaţă, iar mijlocul nu rămâne crud, ci se gătesc uniform.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.