Mortadella feliata

Categorie:
Categorie:

Mortadella este o specialitate italiană bologneză, cunoscută în lume de peste şase secole, realizată din carne foarte fin mărunţită , cubuleţe de slănină de la gâtul porcului, peste care se adaugă mirodenii specifice: piper negru, mirt şi fistic.

 

Recomandari

Mortadella se consumă feliată foarte subţire în sandwichuri sau în diferite preparate italieneşti.

Tartă cu Mortadella MARCEL şi brânză rasă

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 200 gr Mortadella MARCEL feliată
  • Brânză rasă Gouda sau caşcaval ras
  • Bulion natural de roşii „Gospodina”
  • oregano uscat
  • un gălbenuş de ou
  • 150 ml smântână

 

Preparare:

Se decongelează aluatul de foietaj la temperatura camerei.

Se aşează aluatul într-o tavă de tarta si se îndepărtează excesul de aluat de pe margini.

Se pune deasupra un strat subţire de Bulion de rosii „Gospodina” si se presară oregano. Urmează un strat de brânză Gouda/ caşcaval ras, unul de mortadella, încă unul de brânză rasă şi ultimul strat va fi cu felii de Mortadella MARCEL.

Smântâna, gălbenuşul de ou şi oregano uscat se amestecă şi se toarnă pe ultimul strat de Mortadella MARCEL din tartă.

Se coace în cuptorul preîncins, la 180 de grade Celsius, până capată o crustă aurie.