Mortadella

Categorie:
Categorie:

Mortadella este o specialitate italiană bologneză, cunoscută în lume de peste şase secole, realizată într-un calibru mare din carne foarte fin mărunţită , cubuleţe de slănină de la gâtul porcului, peste care se adaugă mirodenii specifice: piper negru, mirt şi fistic.

Recomandari

Mortadella se consumă feliat foarte subţire în sandwichuri sau în diferite preparate italieneşti.

Cuburi de Mortadella pot fi folosite în salate sau pizza.

Gogoşi cu Mortadella MARCEL

Ingrediente:

  • 400g făină
  • 200ml apă călduţă
  • 1/2 plic de drojdie uscată
  • sare
  • o lingură ulei de măsline
  • 50 g caşcaval ras/ brânză Gouda rasă
  • 100 gr Mortadella MARCEL tăiată cubuleţe

    Preparare:

Apa caldă şi drojdia uscată se amestecă într-un bol mai mare şi se lasă la activat timp de 5 minute. Se adaugă apoi făina, sarea şi uleiul şi amestecăm până când se formează o cocă. Adăugăm brânza rasă şi Mortadella MARCEL tăiată cubuleţe şi omogenizăm totul.

Lăsăm la dospit circa 1 oră, acoperită cu o folie stretch într-un loc călduţ.

Încingem ulei într-o tigaie mica şi înaltă, iar cu ajutorul mâinilor formăm biluţe din aluat, pe care le prăjim in ulei.