Parjolute festive

Pifteluţele festive, mici şi fragede, sunt un preparat clasic al bucătăriei româneşti şi se află într-o eternă rivalitate cu pârjoalele moldoveneşti, cele de dimensiunea unei palme. Pregătite adesea la ocazii deosebite sau dineuri fastuoase, pifteluţele respectă o reţetă autentică locală şi sunt modelate mărunt, atât cât să iei într-o înghiţitură.

 

 

Recomandari

Părjoluţe festive MARCEL marinate în sos dulce-acrişor

 

Ingrediente:

O caserolă de pârjoluţe festive MARCEL

1 linguriţă de unt

4 căţei de usturoi

3 linguri sos de soia

5 linguri de ketchup

2 linguri de zahăr sau miere

 

Preparare:

Într-o tigaie încăpătoare, punem untul la topit. Adăugăm apoi căţeii de usturoi pisaţi şi toate celelalte ingrediente o dată. Lăsăm pe aragaz 3-4 minute la foc mediu.

Adăugăm apoi toate chifteluţele în sos şi lăsăm puţin pe foc până când se îngroaşă sosul.

Se servesc cu pătrunjel toat mărunt pe deasupra, cu o garnitură de orez simplu.

 

Notă:

Dacă nu aveţi sos ketchup, puteţi folosi Bulion de roşii natural ”Gospodina”, însa va trebui să mai adăugaţi soului o lingură de zahăr şi o lingură rasă de amidon, pe care o amestecaţi cu sosul de soia în prealabil.