Pifteluţele festive, mici şi fragede, sunt un preparat clasic al bucătăriei româneşti şi se află într-o eternă rivalitate cu pârjoalele moldoveneşti, cele de dimensiunea unei palme. Pregătite adesea la ocazii deosebite sau dineuri fastuoase, pifteluţele respectă o reţetă autentică locală şi sunt modelate mărunt, atât cât să iei într-o înghiţitură.
Părjoluţe festive MARCEL marinate în sos dulce-acrişor
Ingrediente:
O caserolă de pârjoluţe festive MARCEL
1 linguriţă de unt
4 căţei de usturoi
3 linguri sos de soia
5 linguri de ketchup
2 linguri de zahăr sau miere
Preparare:
Într-o tigaie încăpătoare, punem untul la topit. Adăugăm apoi căţeii de usturoi pisaţi şi toate celelalte ingrediente o dată. Lăsăm pe aragaz 3-4 minute la foc mediu.
Adăugăm apoi toate chifteluţele în sos şi lăsăm puţin pe foc până când se îngroaşă sosul.
Se servesc cu pătrunjel toat mărunt pe deasupra, cu o garnitură de orez simplu.
Notă:
Dacă nu aveţi sos ketchup, puteţi folosi Bulion de roşii natural ”Gospodina”, însa va trebui să mai adăugaţi soului o lingură de zahăr şi o lingură rasă de amidon, pe care o amestecaţi cu sosul de soia în prealabil.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.