Pasta de ficat

Ficatul de porc are o valoarea nutritivă importantă. Preparăm pentru dvs. cea mai delicioasă pastă de ficat, pe care o condimentăm cu ceapă, măghiran, piper și cimbru pentru a vă oferi un desfăţ al gustului.
Produs din ficat de porc

Recomandari

Ouă umplute cu pastă de ficat MARCEL şi maioneză

Ingrediente:

Pentru maioneza gata într-un minut aveti nevoie de:

  • 1 ou intreg
  • 250-300 ml ulei
  • ¼ lingurita de sare
  • 1 lingurita de mustar
  • zeama de lamaie si piper alb dupa gust
  • 1 blender vertical + un pahar inalt pentru blender

Pentru compoziţia ouălor umplute:

  • 8 ouă
  • 1 baton de Pastă de ficat MARCEL
  • O linguriţă de muştar (opţional)
  • Decor: pătrunjel verde, boiade ardei dulce, capere, măslne felii,ardei gras în oţet

 

Se pun cele 8 ouă la fiert într-o cratiţă şi se lasă la fiert 10 minute din momentul în care apa a început să clocotească. După 10 minute, cratiţa cu ouă se pune timp de 1 minut sub jet de apă rece. În felul acesta, ouăle se vor decoji foarte uşor.

În acest timp, punem toate ingredientele pentru maioneză într-un pahar înalt special pentru blenderul vertical, iar cu ajutorul blender-ului cu mişcari verticale, pornind de la bază în sus, până obţinem o maioneză fermă, proaspătă şi foarte gustoasă, totul în mai puţin de 1 minut. O lăsăm deoparte.

Ouăle fierte se decojesc şi se taie în două. Gălbenuşurile le punem într-un bol, iar albuşurile le aşezăm pe o tavă cu gaura gălbenuşului în sus.

Peste gălbenuşuri adăugăm batonul de pastă de ficat MARCEL şi câteva linguri de maioneză. Amestecăm totul cu un mixer. Mai putem adăuga o linguriţă de muştar, sare şi piper, în funcţie de preferinţele personale.

Punem toată compoziţia într-un posh şi umplem albuşurile din tavă cu această compoziţie. Desigur că se poate face această operaţiune de umplere şi cu o linguriţă, chiar dacă aspectul nu va fi unul pompos, însă gustul va fi mai mult ca sigur unul delicios.

Se ornează ouăle umplute cu frunze de pătrunjel, boia de ardei dulce sau iute, capere sau felii de măsline, după propria imaginaţie. Un aperitiv rapid şi iubit de toţi.

Poftă mare!