Sala Chorizo picant

Categorie:
Categorie:

“Chorizo”sau “chouriço” este un salam din carne de porc, matur și rafinat, amestecat cu sare şi usturoi, care îşi datorează savoarea distinctă şi afumată adaosului de boia afumată numita pimentón. Ceea cel face cunoscut în toată lumea este savoarea uşor picantă. Conţinutul salamului se poate fărâmiţa cu furculiţa şi se foloseşte ca ingredient principal la enchilada, sosuri sau supe.

Recomandari

Tigaie picantă cu Salam chorizo picant MARCEL şi cartofi

Ingrediente:

  • 2 cartofi potriviti
  • 1 roşie
  • 1 bucată de chorizo
  • 1 ou
  • 1 lingură de maioneză
  • pătrunjel proaspat
  • sare
  • piper

 

Preparare:

Curatati cartofii si taiatii in bucatele, in cubulete. Se pun două linguri de ulei într-o tigaie şi se prăjesc puţin cartofii pe toate părţile, apoi se adaugă sare şi o jumătate de pahar de apă. Se acoperă cu un capac şi se lasă la făcut, până se gătesc bine şi intră uşor furculiţa în ei. După aceasta, se amestecă împreună cu maioneza, pătrunjelul verde tocat şi se asezonează cu sare şi piper după gust.

Într-o altă tigaie se rumenesc foarte puţin câteva felii de Salam chorizo MARCEL, apoi se scot feliile şi se pun deoparte. În aceeasi tigaie facem şi un ou ochi.

Montarea preparatului se face în ordinea următoare: în tigaia de cartofi adăugăm deasupra roşia tocată cubuleţe, feliile de Salam chorizo MARCEL picant rumenite şi oul ochi.

Pudrăm puţin chilli deasupra oului, pentru frumuseţe şi extra-gust.

Done! Poftă mare!