Sarmalute moldovenesti in foi de varza - produs congelat

În zona Moldovei este un vis să guşti dintr-o oală plină cu sarmale cât mai mici, cât degetul mic sau cât o cireaşă. În satul nostru însă, gospodinele gătesc sarmalele niţeluş mai mari, numai bune cât să iei două guri din ele. Bogate în legume crescute în propria grădină, călite blând, multă carne dulce, o mână de orez şi invelite în foi de varză proaspăt murată, sărmăluţele moldoveneşti de la MARCEL sunt realizate manual şi păstrează reţeta şi gustul autentic, specific zonei de pe malul Siretului.

Recomandari

Sarmăluţele moldoveneşti în foi de varză murată sunt proba de foc pentru orice gospodină, asta pentru că orice român iubeşte şi, mai presus de toate, respectă acest fel de mâncare bogat în gust şi tradiţie ţărănească.

Ţinând cont că, uneori, durează aproape o zi să duci la bun sfârşit o oală cu sarmale, Sarmăluţele moldoveneşti de la MARCEL aduc cu ele gustul bun de acasa în doar 50 de minute de fiert la oala sub presiune la foc mic, iar laudele familiei şi timpul câştigat alături de cei dragi.

 

Ingrediente:

3 caserole de sărmăluţe moldoveneşti MARCEL congelate

Un borcan de sos de morcov cu ardei „Gospodina” (opţional)

Apă sau Borş moldovenesc „Gospodina”, în funcţie de cât de acre vă plac sarmalele

Mămăligă, smântână şi ardei iute pentru servit

 

Preparare:

Într-o oală sub presiune se pune un strat de varză murată la bază, apoi se pun sarmalele în oală sub formă de cercuri concentrice.Opţional, se adaugă deasupra fiecărui rând de sarmale puţin Sos de morcovi cu ardei „Gospodina”.

Se adaugă apă în oală până la penultimul strat de sarmale. Ultimul strat de deasupra va rămâne fără apă, întrucât carnea va lăsa sucuri suficiente, cât să acopere şi acel strat în timpul fierberii.

Se pune oala sub presiune la fiert la foc mediu spre mic, pentru a nu se sfărâma sarmalele. Din momentul în care oala începe să fiarbă, se mai lasă 50 de minute pe foc, apoi se stinge focul. Sarmalele sunt gata!

Dacă nu dispuneţi de o oală sub presiune, folositi o oală de tuci sau de inox, pe care să o puteti pune la cuptor timp de minim 3 ore. Procedura de pregătire este aceeaşi şi în acest caz.

Se servesc alături de o mămăliguţă fierbinte, cu ardei iute şi smântână grasă.

Poftă mare!