Sunculita bunicului

Priceperea și talentul dragilor noștri bunici devin tangibile prin acest produs special prin simplitatea specifică tradiţiei. Piept de porc din purceii crescuţi în ferma noastră și sare exact cât trebuie, aduc peste timp savoarea mâncărurilor vremurilor tihnite.

Provenienţa cărnii: ferma proprie

Varianta premium: şunculiţa bunicului coaptă la jar din lemn de cireş, cu maturare îndelungată doar cu sare, timp de 3 săptămâni

Recomandari

  • Şunculiţa bunicului MARCEL se crestează pe toată suprafaţa cu şorici şi se pune pe un grătar încins la gura sobei sau direct pe grătarul de afară. O modalitate foarte delicioasă de a savura autentic acest preparat. Totodată, bucăţele mici de şunculiţă pot fi înşirate pe un băţ de frigărui, alături de ardei kapia şi ceapă, împreună creând un trio-mix fantastic de bun pentru sezonul de picnic.

 

  • Şunculiţa bunicului MARCEL se poate folosi ca şi ingredient în sarmalele cu păsat (crupe). Se îndepărtează şoriciul şi se taie bucăţele de dimensiunea potrivită. Pentru reţeta completă, accesaţi link-ul de la Tochitura Moldovenească MARCEL

 

  • Şunculiţa bunicului MARCEL este un ingredient la îndemână în prepararea pastelor carbonarra. Pancetta, ingredientul original folosit în această celebră reţetă este de fapt pieptul de porc, iar şunculiţa bunicului este piept de porc sărat şi afumat. Şi pentru această reţetă italiană, şoriciul se îndepărteză.

 

  • Fripturile de miel, vită sau pui se împănează adesea cu şunculiţa bunicului MARCEL şi cu usturoi, pentru a le conferi frăgezime şi gust.

 

  • Cartofii ţărăneşti cu ceapă şi şunculiţa bunicului MARCEL sunt deosebiţi, chiar dacă aparent reprezintă o mâncare mai puţin sofisticată.

 

  • Omleta sau frittata cu şunculiţa bunicului MARCEL şi ceapă sunt feluri de mâncare săţioase, gustoase şi foarte puţin pretenţioase. Puteţi adăuga nenumărate  ingrediente preferate, de la roşii, ardei sau măsline, până la cartofi sau telemea, pentru că rezultatul final va fi unul foarte bun.

 

 

  • Cărui leneş, amator de sarmale, nu îi place varza în straturi sau celebra Varza a la Cluj? Combinaţia de varză murată călită cu ceapă, orez bun, şunculiţa bunicului MARCEL, bulion şi cimbru este una grozavă şi mereu de suces în bucătărie, dacă avem poftă de mâncare tradiţională.

 

  • Într-un boţ de mămăligă adăugăm în mijloc brânză sărată şi şunculiţa bunicului MARCEL tăiată mărunt, apoi închidem totul sub formă de bilă şi o punem pe grătar. Iată reţeta rapidă a bulzului ciobănesc.

 

  • Tot la capitolul de mămăliguţă cu brânză sărată şi şunculiţa bunicului MARCEL se află şi preparatul ardelenesc Taci şi înghite. Reţeta completă o regăsiţi în link-ul produsului Cârnaţi cu usturoi de Răchiteni

 

  • Ciupercile la cuptor, umplute cu şunculiţa bunicului MARCEL, ardei kapia, pătrunjel şi caşcaval desăvârşesc o masă rafinată

 

  • Cu toate acestea, cel mai apreciat mod de a servi şunculiţa bunicului MARCEL este cu puţină ceapă şi o pâine fragedă…