Meniu
41,00 lei
Tochitura este fără îndoială, de departe, vedeta oricărei mese tradiţionale românesti. Bucăţelele de carne se scăldă în dogoarea unturii alături de bucăţi de cârnăciori cu usturoi. În farfurie i se alătură ochiuri pe o parte și mămăliga pe de altă parte.
Un festin al ochiului, al mirosului dar mai ales al gustului.
Produs manufacturier.
Gramaj produs: 700 g.
Politica de transport
După procesarea comenzii dumneavoastra un angajat al MARCEL TRADING vā va transmite costul total prin e-mail sau telefonic iar în perioada imediat următoare se va face livrarea.
Comenzile vor fi livrate prin curierat rapid.
Costul transportului și plata prin ramburs vor fi suportate de client conform tarifului firmei de curierat.
Sugerăm a fi încălzită la microunde cu tot cu punga termorezistentă în care este ambalată, timp de 6 minute. Este gata de a fi servita ca atare sau în alte mâncăruri. Se poate tăia felii şi se poate consuma pe o felie de paine, precum un sandwich, fără a fi încălzită.
Găluşte cu tochitură moldovenească MARCEL şi crupe
În ceea ce priveşte sarmalele, sau mai bine zis găluştele moldoveneşti, treaba e una clară: măcar o dată în viaţa de gospodină trebuie să încerci aceste delicatese culinare în propria bucătărie, care se fac din crupe (păsat) şi afumătură. Într-adevăr, prima dată va lua ceva mai mult timp
Noi folosim carnea de la tochitura moldovenească pentru acest tip de sarmale, însă îi adăugăm şi puţină şunculiţa bunicului Marcel, căreia îi îndepărtăm obligatoriu şoriciul.
Ingrediente:
1 kg de carne din tochitură moldovenească (se poate combina cu şunculiţa bunicului)
O căpătână de varză foarte mare
3 cepe albe mari
250 gr morcov
125 gr rădăcină de ţelină
125 gr pătrunjel şi păstârnac
350-400 gr crupe (păsat)
250 gr orez
100 gr pastă de morcovi cu ardei „Gospodina“ (opţional)
50 gr bulion de casă „Gospodina“
O legătură de pătrunjel
75 gr ulei
Preparare:
Majoritatea ingredientele se pregătesc cu o searâ înainte, pentru a uşura munca de a doua zi.
Aşadar…
Cu o seară înainte, se desfac frunzele de pe varză, se curăţă frunzele de nervurile mai tari , apoi se lasă varza la desărat într-un lighean plin cu apă.
Crupea (păsatul) se spală în mai multe ape, până când ultima apă este curată, apoi se lasă la înmuiat tot de cu seară, ca sa se înmoaie şi sa fiarbă repede şi uniform. La fel se procedează şi cu orezul.
Rădăcinoasele se curăţă şi se dau pe răzătoarea mică sau se dau la robot. Se păstrează la rece într-o pungă până le folosim.
Carnea afumată din Tochitura Moldovenească MARCEl şi şunculiţa bunicului MARCEL fără şorici o tăiem cubuleţe mici.
A doua zi:
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în uleiul deja încins într-o cratiţa încăpătoare. După ce a devenit translucidă, se adaugă toate rădăcinoasele date la robot şi se călesc până când se înmoaie bine. Se adaugă apoi crupea, orezul, bulionul, pasta de morcov cu ardei, pătrunjelul verde tocat mărunt, Tochitura Moldovenească şi şunculiţa bunicului tăiată în bucăţele mici şi 200 ml de apă. Se fierb toate până când apa este absorbită de crupe, apoi se stinge focul şi se lasă puţin la răcorit.
Trebuie menţionat că nu am adăugat întenţionat sare, piper sau cimbru. Carnea din Tochitura Moldovenească MARCEL este suficient de aromată şi condimentată. În cazul în care doriţi să mai rectificaţi gustul acestui preparat, puteţi adăuga, după gust, cele 3 condimente menţionate mai sus.
Se ia câte o foaie de varză, se pune o lingură de compoziţie pe centru, se împăturesc dinspre laterale înspre centru, apoi se rulează, formându-se astfel „pachetul“ de carne.
Asiguraţi cu degetele capetele găluştelor.
Pe fundul vasului în care vor fierbe sarmalele, punem un strat de frunze de varză, tăiată mărunt, apoi începem să aşezăm deasupra găluştele, în formă circulară.
După ce terminăm de montat toate găluştele, adăugăm apă în oală, cât să acopere jumătate din cantitate, acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor la foc mediu spre mic timp de două ore jumătate.
Se servesc cu smântână şi ardei iute, alături de mălai cu dovleac.